Rubín je ve špercích ceněn již od 6. století pro svou trvanlivost a neobvyklý vzhled. Po diamantu je druhým nejtvrdším drahokamem. Je však důležité poznamenat, že má také silné magické vlastnosti. Astrologové věří, že nošením rubínových šperků k sobě mohou nezadaní přitahovat lásku a lidé v trvalých vztazích mohou vystupňovat atmosféru v ložnici.

Rubínové zásnubní prsteny mají své jedinečné kouzlo. Vyzařují hypnotickou záři a jejich krvavě červená barva je okamžitě spojována s láskou a vášní.

Z tohoto důvodu ženy často sní o tom, že je dostanou jako dárek od svého milého. Přesto jen málokterá svobodná žena sama od sebe kupuje a nosí rubínové šperky. Podle astrologů je to velká chyba, protože rubín má obrovskou magickou moc přitahovat prosperitu, štěstí a úspěch u mužů.

Symbolika rubínu. Přitahuje lásku a rozvíří atmosféru v ložnici.

Rubínová symbolika se točí kolem ochrany před neštěstím a zároveň přitahuje do vašeho života prosperitu a vášeň. Tento krásný, vzácný kámen se vyplatí nosit stále u sebe a zacházet s ním jako s jakýmsi talismanem, který přitahuje prosperitu a dodává vám odvahu projevit své city.

Astrologové doporučují dát si rubín před spaním pod polštář, aby vám navodil vědomé sny a zbavil vás nočních můr. Naši předkové věřili, že nošení rubínových šperků pomáhá zažehnout oheň v trvalých vztazích a vzbudit touhu v lidech, kteří nám dříve nevěnovali pozornost. Často se nabízí k patnáctému a čtyřicátému výročí svatby jako symbol věčné lásky, obdarování milovaných osob rubínovým prstenem nebo náušnicemi nám také může pomoci vytvořit si s nimi nezlomné pouto. A to vše díky podpoře bohyně lásky Venuše, která se o tento minerál stará.

Léčivé vlastnosti rubínu. Chrání vás před energetickými upíry

Léčivé vlastnosti rubínu využívá také litoterapie k podpoře vnitřní harmonie. Červená barva těchto drahokamů dodává lidem motivaci, životní sílu a odvahu a někteří věří, že magické vlastnosti rubínu umožňují mj:

  • překonat úzkost
  • aktivovat radost ze života a pozitivní myšlení
  • očistěte se od negativních pocitů a emocí
  • zvýšit citlivost a kreativitu
  • posílení srdce a oběhového systému
  • bojují proti horečkám a zánětům zmírňují menstruační bolesti u žen
  • chrání před tzv. energetickými upíry

Jak aktivovat magické vlastnosti rubínu? Stačí dvě věci

Rubíny, stejně jako ostatní drahé kameny a minerály, je třeba pravidelně čistit od negativní energie. Aby si i přes pravidelné používání zachovaly své magické vlastnosti, mělo by se to provádět jednou až dvakrát měsíčně. První ponořte rubíny pod tekoucí vodu a poté je alespoň na půl hodiny vystavte slunečnímu světlu. To pomůže nabít kameny pozitivní energií.

Související články:

Tři znamení zvěrokruhu nejhorších tchyní. Vědí, jak své nevěstě udělat ze života peklo

Toto jsou tři znamení zvěrokruhu, pro která bude druhá polovina roku úspěšná. Kdo bude vydělávat hodně peněz?