Žárlivost je spojována s něčím negativním, ale s mírou může být prospěšná. Důležité je umět ji ovládat a nenechat ji zatemnit zdravý rozum. Dokonce se říká, že trocha žárlivosti vztah posiluje, zatímco její úplná absence může svědčit o nezájmu o druhého člověka. Tato emoce se vyskytuje ve většině vztahů, ale v některých nabývá chorobné podoby. Podívejte se, která znamení zvěrokruhu mají se žárlivostí největší problémy..

Štír

Štír je nejžárlivější z celého zvěrokruhu. Je extrémně majetnický, přecitlivělý sám na sebe a má tendenci být okouzlující. Tato směs mu ztěžuje udržení zdravého postoje ve vztahu. Zvláště proto, že nejdůležitější je pro něj láska, a když miluje, tak k smrti. Pro svého nejbližšího je schopen udělat cokoli, ale totéž vyžaduje i od něj.

Chce bezmeznou poslušnost a pozornost zaměřenou jen na něj. Žárlí nejen na potenciální konkurenci, ale i na rodinu, práci nebo vášeň vyvoleného či vyvolené. Dělá vše pro to, aby měl druhého výhradně pro sebe. Ze všeho nejraději by svého partnera či partnerku zavřel do zlaté klece. Má nebo má problém pochopit, že je možné mít přátele a život i mimo vztah a že někdy, i když někoho milujete, chcete trávit čas bez něj.

Beran

Na druhém místě v našem žebříčku žárlivosti se umístili Beran. Toto znamení zvěrokruhu rádo přitahuje pozornost a chce být vždy středem pozornosti. Od svého vyvoleného očekává neustálé zbožňování, komplimenty a splnění svých přání. Rozčiluje se, když něco nedostane nebo když něco nejde podle jeho představ. Má problém smířit se s tím, že není středem světa. Na ostatní přátele svého partnera může reagovat agresivně. Také špatně snáší odmítnutí, protože může být panovačný a rád vládne.

Zvěrokruh Beran často způsobuje hádky a žárlivé scény. Někdy nespravedlivě obviňuje partnera z nevěry. Je také velmi podezíravý, i když to pečlivě skrývá. Bez skrupulí bude sledovat jinou osobu nebo si najme detektiva. A co je nejhorší, na svém chování nevidí nic špatného. Myslí si, že za vztah bojuje a chrání ho.

Panna

Panna, která má ráda vše pod kontrolou, má také problém se žárlivostí. Pod rouškou zájmu nebo starostí dokonce vyslýchá svou druhou polovičku. Chce vědět, co všechno ten člověk dělá, kam chodí, s kým se stýká a o čem mluví. Vědomí, že její partner má nějaká tajemství, ji naplňuje hrůzou. Bojí se všeho, co neví. Je také velmi vytrvalá, takže bude naléhat, dokud se jí to nepodaří, a hledat odpovědi na své pochybnosti za každou cenu.

Osobě v tomto znamení zvěrokruhu nelze věřit, protože věří, že lidé jsou od přírody slabí nebo zlí. Myslí si, že pouze kontrolou a hlídáním milované osoby se může vyhnout zradě nebo zklamání.

Nezapomeňte, že toto je jen horoskop a jeho účelem je vás pobavit, ne někoho urazit. Žárlivost nebo její nedostatek může pramenit z mnoha různých důvodů, nejen z vašeho znamení zvěrokruhu.

Související články:

Tato znamení zvěrokruhu se rodí nešťastná. Osud jim neustále hází do cesty překážky

Týdenní finanční horoskop na 19. – 25. srpna 2024 pro všechna znamení zvěrokruhu