Blog

Rozřízněte toaletní papír na polovinu. Je to nejlepší trik pro domácnost

36views

Toaletní papír bezesporu patří mezi základní hygienické potřeby, které v domácnosti nesmí chybět. Jde o objekt základní potřeby, bez kterého si nedokážeme představit své každodenní fungování.

Jak se však ukazuje, toaletní papír můžeme využít i mnoha jinými způsoby, nejen v koupelně. Objevte jednoduché triky a revoluční patenty pro použití role papíru.

Papír jako osvěžovač vzduchu

Přestože si dnes život bez toaletního papíru už jen stěží dokážeme představit, tento vynález se prosadil až poměrně pozdě v 19. století. Od té doby se stal základem našich toalet, i když využití má mnohem více.

Z toaletního papíru vyrobíme levný a účinný osvěžovač vzduchu do koupelny. Roládu nakrájejte nožem a poloviny namočte do prostředku na mytí nádobí. Necháme zaschnout a umístíme do koupelny – namočený papír bude krásně vonět. Esenciální olej můžete posypat i toaletním papírem.

Aviváž má ještě jednu důležitou vlastnost – je antistatická. To se vyplatí použít, když chcete bojovat s prachem. Jednoduše nábytek otřete polovinou papíru namočenou v tekutině, aby se zabránilo usazování prachu. Je to levný a chytrý způsob čištění povrchů.

Používání toaletního papíru v kuchyni

Toaletní papír, který je měkký a nasáklý vodou, je ideální pro… rostlinné klíčky. Zde se opět hodí předem nařezaná role papíru: jednoduše ji navlhčete vodou. Semena nasypte na mokrý papír a umístěte je k oknu nebo na jiné slunné místo v domě.

Sami si tak můžete vypěstovat řeřichu a další klíčky, které jsou nejen velmi chutné, ale především opravdová vitamínová bomba.

Můžete si vyrobit vlastní vlhčené ubrousky

Univerzální je nejen toaletní papír, ale i papírové ručníky. Roli papírových utěrek rozřízněte na polovinu, abyste snížili spotřebu papíru a druhou polovinu použijte na výrobu vlastních vlhčených ubrousků.

Jednoduše vložte jednu polovinu role papírových ručníků do uzavíratelné plastové krabičky a přidejte čtvrt hrnku vody smíchané se zmíněnou aviváží. Takto připravené navlhčené ručníky můžete použít k čištění a mytí povrchů.

Leave a Response