Blog

Slováci si v létě začínají na okna věšet pytle s vodou a mincemi

37views

S příchodem léta opět narážíme na nepříjemný problém, který rok co rok trápí naše domovy – mouchy. Jak teploty stoupají a my toužíme vpustit do našich domovů trochu čerstvého vzduchu, často se setkáváme s dotěrnými návštěvníky, jejichž přítomnost dokáže zkazit klid i toho nejklidnějšího odpoledne. Zejména pokud nemáme okna vybavená sítěmi, objevují se mouchy téměř okamžitě.

Ale co s tím dělat? Mnohé z nás už nebaví používat chemické repelenty, které fungují, ale přinášejí do našich domovů nežádoucí chemikálie. Ani pohled na plné mucholapky není příjemný a běhat po domě s plácačkou dá pořádně zabrat.

Jednoduché a efektivní řešení: mince a fólie

Otravné mouchy, které nás obtěžují svým bzučením, mohou zkazit každou chvíli klidu. Od chvíle, kdy usedneme na terasu se sklenkou studeného nápoje, jsme jejich cílem. Naši sousedé z jihu však objevili netradiční, ale překvapivě účinný trik. Do oken, na terasy nebo i do stájí věší průhledné igelitové sáčky naplněné vodou a pár kovovými mincemi nebo kousky alobalu.

Jak to funguje? Útok na pohled much

Mouchy mají vidění, které se výrazně liší od vidění lidí. Jejich oči jsou složeny z tisíců jednoduchých oček, která jim dávají mozaikový pohled na svět. Přestože nemohou hýbat očima nebo zaostřovat, jejich zrak je velmi citlivý na pohyb a změny světla.

Voda a mince v kapsách vytvářejí mnoho odrazů světla, které se lámou a mění v závislosti na úhlu pohledu. Tento efekt je pro mouchy velmi matoucí a často je odrazuje od pokusu o opětovné přiblížení. Lomené světlo je natolik dezorientuje, že raději hledají útočiště jinde. A to je přesně to, čeho chceme dosáhnout, protože mouchy jsou známé svou láskou k odpadkům a špíně.

Poklidné chvíle na vaší terase

Pokud se bojíte, že igelitové sáčky naplněné vodou nebudou na vašich oknech vypadat dobře, vyzkoušejte tento trik na vaší terase nebo verandě. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to. Bez bzučení otravného hmyzu si můžete v klidu vychutnat salát nebo grilované dobroty a v tichosti si užívat letní dny.

Nevyhnutelnost přichází s teplými dny, ale s tímto jednoduchým trikem si užijete léto bez otravného bzučení much. Vyzkoušejte to sami a uvidíte, jaký rozdíl to může přinést.

Leave a Response