Většina horoskopů zohledňuje den v měsíci a měsíc a někdy i rok. Důležitý je také den v týdnu. Lidé narození v pondělí jsou citliví a laskaví, zatímco úterky se vyznačují netrpělivostí a smělostí. Chcete poznat své vrozené vlastnosti nebo se dozvědět více o svých blízkých? Zjistěte, který den v týdnu jste se narodili, a přečtěte si náš jedinečný horoskop.

Co o vás vypovídá den v týdnu, ve kterém jste se narodili? Podívejte se

Naši osobnost ovlivňuje mnoho faktorů a jedním z nich může být i den v týdnu, kdy jsme se narodili. Každému ze sedmi dnů v týdnu vládne jedna z planet. Právě její vliv je zodpovědný za určité vlastnosti.

Pondělí

Tento den je ve znamení Měsíce a lidé narození v tomto období jsou extrémně emocionální, citliví a náchylní ke změnám nálad. Rodina je pro ně velmi důležitá a cení si tepla domova. Snaží se mít na zemi své vlastní stálé a bezpečné místo, kde by si mohli užívat života a ukrýt se před zlem světa.

Pondělní děti mohou být zpočátku trochu uzavřené a odtažité. Potřebují více času, aby se otevřely a začaly důvěřovat. Nejsou také schopny činit rychlá rozhodnutí – raději si vše promyslí, než začnou jednat. V lásce jsou věrní, loajální a vytrvalí. Jsou to lidé, kteří se zamilují jednou provždy a nejraději by strávili celý život s jednou osobou. Mají rádi, když věci jdou podle plánu, a nemají rádi překvapení a nečekané události.

Úterý

Osoby narozené v úterý jsou pod patronací bojovníka Marse, který není bez vlivu na jejich osobnost. Úterní děti jsou energické, vytrvalé, cení si soutěživosti a cítí neustálou potřebu dokazovat to a vyhrávat. V životě obvykle usilují o moc. Mají rády změny a nebojí se nových výzev. Jsou ochotni razit neznámé cesty a bez váhání podstupovat rizika.

Lidé narození v úterý jsou často materialističtí. Peníze jsou pro ně důležité a záleží jim také na společenském postavení. Chtějí se rozvíjet a mít stále víc a víc. Nikdy se nezastaví u toho, čeho již dosáhli. Jsou ctižádostiví, sebevědomí a sami sobě nastavují vysokou laťku. Často reagují zbrkle, nejprve něco řeknou nebo udělají a teprve potom přemýšlejí.

Jsou to lidé, kteří obtížně přijímají kritiku a mají problémy s kompromisy. Mohou být hádaví a konfrontační, i když jim nelze upřít osobní kouzlo a charisma. Jejich nevýhodou je také netrpělivost.

Středa

Tento den v týdnu vládne Merkur, který je zodpovědný za zisk, komunikaci a cestování. Lidé narození v tento den jsou otevření, komunikativní a poměrně chaotičtí. Mají také sklon k neopatrnosti, unáhlenosti v rozhodování a problém rozeznat, co je dobré a co špatné. Naštěstí jim pomáhá jejich vrozená schopnost improvizovat a přizpůsobovat se podmínkám. Dobře si poradí v obtížných situacích a dokážou podnikat logické kroky, když jsou zády ke zdi.

Děti narozené ve středu jsou uvolněné, dobře vycházejí s ostatními, rády cestují a poznávají svět. V životě neustále vyhledávají dobrodružství a nové zážitky. Nemají vysoké nároky na partnera, jsou otevření, tolerantní a chápaví. Kvůli své povaze se k nim lidé často chovají odměřeně a nedůvěřují jim.

Čtvrtek

Optimisté a šťastní lidé se rodí ve čtvrtek. Jejich patron Jupiter je považován za nejpříznivější planetu v astrologii. Lidé narození v tento den jsou obdařeni mimořádnou zralostí a jsou schopni dávat moudré a přesné rady. Rádi se dělí o své znalosti a zkušenosti s ostatními a rádi pomáhají a zachraňují své blízké. Kvůli tomu mohou působit poněkud samolibě a podrážděně. Mají také tendenci kontrolovat druhé.

Osoby narozené ve čtvrtek jsou velmi vázané na svou rodinu a své blízké staví vždy na první místo. Když se zamilují, mohou být nesmírně vášnivé, ale někdy i trochu majetnické a žárlivé. Je však třeba poznamenat, že Čtyřky se poměrně rychle nudí a potřebují ve svém životě a vztazích hodně rozmanitosti. Sezení doma u televize není nic pro ně.

Pátek

Pátek odpovídá planetě Venuši, která je spojována s láskou, krásou, uměním a potěšením. Lidé narození v tento den jsou společenští a chtějí si užívat života plnými doušky. Mají vysoké nároky a často nerealistická očekávání. Jsou přesvědčeni, že si zaslouží to nejlepší. Mají rádi peníze, luxus a hezké předměty. Záleží jim na tom, aby měli pohodlný a zajímavý život. Mají sklon k povrchnosti a materialismu.

Lidé narození v pátek se vyznačují romantickou povahou. Jsou vášniví, citově založení a velmi láskyplní. Láska je nejdůležitějším středobodem jejich života, i když ne vždy jde o lásku k jiné osobě. Stejně tak mohou milovat svou práci, a v takovém případě se jí zcela věnují. Na druhou stranu mohou být také líní, pohodlní a žárliví. Vyznačují se kreativitou, perfekcionismem a obětavostí. Přestože mají obtížnou povahu, jsou oblíbení a nestěžují si na nedostatek úspěchu.

Sobota

Lidé narození v tento den jsou pod patronací Saturna, který jim dodává rozhodnost, zralost a schopnost převzít odpovědnost za svá rozhodnutí a činy. Sobotní děti jsou obvykle pilné, pracovité, praktické a skromné. V životě používají zdravý rozum a nepodléhají emocím. Bývají také plaší a obtížně navazují nové vztahy. Obvykle nikdy nemluví první a stojí někde stranou a dělají si jen to své.

Jsou to individualisté a samotáři, kterým je nejlépe ve vlastní společnosti. Dobře pracují sami a nemají vysoké sociální potřeby. Jsou skvělí pracovníci, ale v soukromém životě mohou působit nudně a egocentricky.

Neděle

Tomuto dni vládne Slunce a lidé narození v tento den jsou považováni za mimořádně šťastné a osud jim přeje. Jsou to lidé plní radosti, optimističtí, obdaření mimořádným šarmem a magnetismem a vůdčími schopnostmi.

Vyznačují se důsledností a vytrvalostí v jednání, někdy jsou však autoritářští a nejistí. Často jsou introvertní a egocentričtí. Nesnášejí neúctu, takže mají tendenci odcházet, když se cítí ignorováni nebo uraženi.

Nedělně narozené lze označit za svobodné duchy – raději jdou svou vlastní cestou, než aby se přizpůsobili široké veřejnosti. Obvykle jsou také velmi kreativní a mají spoustu nápadů, jak žít a řešit problémy. Špatně snášejí autority. Jsou jim přisuzovány vlastnosti, jako je bystrost, odvaha a upovídanost.

Související články:

Toto jsou tři znamení zvěrokruhu, pro která bude druhá polovina roku úspěšná. Kdo vydělá hodně peněz?

Jak poznat dvojitý plamen? Tento milenec vás jediným pohledem zapálí pro život