Myslí jen na sebe, nebo přinejmenším především na sebe. Altruismus a sebeobětování ve jménu „dobrého srdce“ jsou jim zcela cizí. Nerozumějí tomuto pojmu, neuznávají ho a nepraktikují ho. Lidé je obdivují pro jejich asertivitu a důslednost, ale zároveň je obviňují ze sobectví a zaměření pouze na vlastní osobu. Tato znamení zvěrokruhu jsou považována za sobecká a často se na ně nedá spolehnout, že pomohou.

Beran

Lidé tohoto znamení zvěrokruhu jsou něco jako rozmazlené děti. Vždy chtějí být středem pozornosti a rádi vládnou. Je pro ně však obtížné přizpůsobit se převládajícím pravidlům nebo dělat ústupky. Berani jsou velmi soustředění na své touhy a potřeby. Nic pro ně není důležitější a za to, co chtějí, budou bojovat za každou cenu. Spěchají k cíli a neohlížejí se zpět. Názory ostatních a jejich pocity jsou pro ně málo důležité. A rozhodně se nevzdají, protože to nemají v povaze.

Blíženci

Na první pohled vypadají neuvěřitelně hezky. Jsou veselí, komunikativní a bezstarostní. Blíženci nejsou ve své podstatě zlí nebo necitliví, ale často jim chybí reflexe. Říkají, co je zrovna napadne, a dělají, na co mají zrovna chuť. A ani je nenapadne, že by svým chováním mohli někomu ublížit. Žijí tak, jako by jejich jednání nemělo na ostatní lidi žádný vliv. Chodí pozdě, zapomínají, nedodržují sliby a vůbec to nepovažují za problém.

Střelec

Umí se o sebe postarat a staví se na první místo. Je si dokonale vědom toho, že v životě se nelze zavděčit všem a že se musí rozhodovat. Pro Střelce je rozhodování snadné. Na rozdíl od Blíženců si je dokonale vědom následků, ale nemá v úmyslu se pro někoho obětovat. Pomůže ano, ale jen pokud to není na jeho vlastní úkor. Někdy má výčitky svědomí, že někoho nepodpořil nebo nezachránil, ale věří ve správnost svého jednání.

Vodnář

Zařazení Vodnáře do tohoto seznamu může být překvapivé, protože lidé tohoto znamení zvěrokruhu chtějí změnit svět a mohou pro ostatní udělat opravdu hodně. To je sice pravda, ale na druhou stranu je Vodnář skvělým příkladem tzv. zdravého egoismu, kdy na první místo staví sebe a neignoruje to, co je pro něj důležité. Bude bojovat a dožadovat se toho, co chce, i kdyby to měla být chvilka ticha nebo vrácení knihy, kterou si před několika lety půjčil.

Související články: „Víte, že je to pro vás důležité?

Tři znamení zvěrokruhu, která ráda lžou

Tato znamení zvěrokruhu spolu vycházejí nejlépe. Hledejte mezi nimi přátele