Říká se, že být matkou je jedním z nejtěžších úkolů v životě ženy. Jistě ne každá žena je pro mateřství jako stvořená a není nic špatného na tom, když někdo děti mít nechce a rozhodne se nerozšiřovat rodinu. Pokud však o potomcích uvažujete, možná přemýšlíte, jakou matkou byste byla. Odpověď na tuto otázku neznáme, ale astrologie má několik tipů. Vše závisí na tom, jaké je vaše znamení zvěrokruhu.

Beran

Matky v tomto znamení zvěrokruhu se snadno rozčilují a bohužel často na své děti zvyšují hlas. Matky ve znamení Berana mají problém ovládat své emoce, což se projevuje i ve vztazích s jejich blízkými. Jsou také schopné dětem něco vyčítat a zahanbovat je, aby je donutily změnit své chování. Jejich výchovné metody se často setkávají s kritikou okolí.

To však neznamená, že Berani jsou nejhorší matky na světě. Chtějí se mít dobře, ale ne vždy vědí, jak na to. Velmi jim záleží na tom, aby jejich děti byly co nejlepší. Často do svých potomků promítají své nenaplněné sny a ambice.

Býk

Matka ve znamení Býka ztělesňuje všechny vlastnosti, které by měl mít ideální rodič. Je pevná, ale zároveň má v sobě velkou dávku vřelosti. Vzbuzuje respekt a úctu, ale ne strach. Vyznačuje se důsledností a spravedlností vůči svým potomkům. Dokáže vyvážit všechny oblasti rodinného života. Ví, kdy se uvolnit a přimhouřit oko a kdy být neúprosná. Neexistuje možnost, že by jí děti skákaly po hlavě nebo jí něco vnucovaly.

Blíženci

Nejčastěji jsou to velmi ležérní nebo někdy dokonce nezodpovědné matky. Mateřství je pro ně velkým dobrodružstvím a skvělou zábavou. Ne vždy si uvědomují vážnost situace a odpovědnost, která spočívá na jejich bedrech. Zlomyslní lidé o nich říkají, že se ke svým dětem chovají jako ke psům. Matky ve znamení Blíženců své potomky opravdu milují, ale mají trochu jiný přístup k životu než většina lidí.

Jsou zastánkyněmi výchovy bez stresu, a proto svým dětem dovolují spoustu věcí. Nevidí problém v tom, když si dítě dá k snídani čokoládu nebo chodí už třetí den ve špinavé mikině. Nehoní je do třídy ani do úklidu pokoje. Dávají svým dětem od útlého věku velkou volnost.

Rakovina

Pro ženy ve znamení Raka je rodina často prioritou a o dětech sní od útlého věku. Jsou nesmírně vřelé, laskavé a starostlivé. Chtějí pomáhat a chránit druhé. Obvykle jsou skvělými matkami. Jsou velmi obětavé a oddané. Rády tráví čas se svými dětmi a jejich výchova jim přináší radost a uspokojení.

Bohužel mohou být často majetničtí a mají problém akceptovat odlišnost a individualitu mladého člověka. Mají od svých dětí předem nastavená očekávání. Věří, že nejlépe vědí, co je pro jejich potomky dobré. Jakýkoli odpor považují za facku a nevděk.

Lev

Lev je v mateřství velmi starostlivý a pečující, ale svou náklonnost dává najevo jiným způsobem. Zaměřuje se na činy. Citové potřeby svých dětí někdy odsouvá do pozadí a považuje je za méně důležité. Dbá na to, aby malé děti měly bezpečný koutek a vše, co potřebují. Je matkou, která své děti zapojuje do mnoha mimoškolních aktivit a posílá je na letní tábory, aby zažily svobodu a nezávislost.

Dává přednost tomu, aby si nesly následky svých chyb a poučily se z nich do budoucna. Od svých dětí hodně vyžaduje, ale také jim dokáže hodně dát. Obvykle její snahu ocení až po letech, kdy jsou její děti samy dospělé.

Panna

Je náročná a přísná matka. Sama je perfekcionistka a očekává to i od svých dětí. Od útlého věku jim dává jasné povinnosti.

Mateřství je pro Pannu často tím nejdůležitějším v jejím životě. Plánuje ji po celá léta a pak ji pečlivě realizuje bod po bodu. Panny mají často vybrané nejen jméno a pohlaví, ale také datum narození nebo znamení zvěrokruhu. Vše musí odpovídat. Velkou pozornost věnují také vybavení dětského pokoje a sestavení oblečení. Chtějí, aby jejich mateřství bylo dokonalé. A pokud není, bojují za jeho změnu.

Váhy

Díky svému klidnému chování si dobře rozumí s dítětem, které ještě nemluví, i s rebelujícím teenagerem, který nechce mluvit s rodiči. Má výborný vztah k dětem, a to i k dětem cizím. Matky Váhy tráví se svými dětmi hodně času a hodně si s nimi povídají. Podaří se jim vybudovat opravdu silné pouto, které s nimi zůstane po celý život.

Štír

Toto znamení zvěrokruhu je velmi majetnické a žárlivé, což se projevuje i v mateřství. Chce být pro své děti nejdůležitější, nejkrásnější a nejmoudřejší. Běda jí, pokud tomu tak není. Jsou chvíle, kdy jí úsměv jejího batolete na někoho jiného způsobuje bolest. Je to matka, která by ráda měla své dítě jen pro sebe. Jen při pomyšlení, že by ho měla dát do náruče někomu jinému, jí běhá mráz po zádech. Štíři se často ztrácejí v mateřství a nevidí svět mimo své dítě. A co hůř, totéž očekávají i od svého dítěte.

Střelec

Chce, aby se její děti měly lépe než ona. To je hlavní myšlenka jejího mateřství. Proto svým potomkům dává vše, co kdysi sama chtěla. Často bez toho, aby vůbec dbala na to, zda její děti mají jiné potřeby. Po celou dobu v ní sedí malá holčička, kterou kdysi byla, a dívá se na své vlastní potomky svým prizmatem.

Kozoroh

Matka Kozoroh je obvykle osobou, která lpí na tradičním modelu rodiny a výchovy. Nesnáší odpor a očekává poslušnost a respekt. V její domácnosti není řeč o kamarádství mezi rodiči a dětmi. Svou lásku nedává najevo slovy, ale činy. Dbá na finance, pořádek a plnou ledničku, ale ne vždy má čas jen tak posedět s rodinou. Často je zaneprázdněná a hodně pracuje, aby jejím blízkým nic nechybělo. Dokáže být přísná a strohá. Má také pocit, že její úsilí není doceněno a nikdo nevidí, co dělá pro společné dobro.

Vodnář

Řídí se zásadou „šťastná matka znamená šťastné děti“. Nemá ve zvyku obětovat se ve jménu mateřství. Je nepravděpodobné, že by se vzdala svého zaměstnání, natož svých vášní, aby se zcela věnovala péči o své potomky. Nebude se svým dětem věnovat donekonečna. Místo toho od ní dostanou něco důležitějšího. Vzor a příklad, jak se o sebe postarat.

Ryby

Ženy v tomto znamení zvěrokruhu jsou velmi citlivé a emocionální a jsou obdařeny mimořádnou empatií a intuicí. Díky této kombinaci jsou skvělé v mateřství, i když nebylo plánované. Svým dětem dávají velkou dávku vřelosti a lásky, což se jim v dospělosti pozitivně vyplácí. Bohužel jsou také často tolerantní a nechají si šlapat na krk. Mají problém s prosazováním pravidel. Stačí slza v oku nebo prosebný pohled a okamžitě změknou. Rozhodně svým dětem příliš dopřávají a příliš málo od nich vyžadují.

Nezapomeňte, že je to jen horoskop a berte ho s rezervou. Kromě znamení zvěrokruhu existuje mnoho dalších faktorů, které ovlivňují, jakou je kdo matkou.

Související články:

Tato znamení zvěrokruhu spolu vycházejí nejlépe. Hledejte mezi nimi přátele

Tři znamení zvěrokruhu nejhorších tchyní. Dokážou své nevěstě udělat ze života peklo.