Jistě znáte alespoň jednoho člověka, který se vždy ozve s nějakou nevhodnou poznámkou nebo položí nevhodnou otázku, čímž vzbudí zděšení svého okolí a často i pobouření. Nebo někoho, komu neustále všechno lítá z jazyka. Jsou také tací, kteří mají problém zapamatovat si všechny důležité věci nebo být dochvilní. Pak jsou tu ti, kteří záměrně porušují pravidla a svým chováním obvykle vzbuzují rozruch.

Tato znamení zvěrokruhu dělají jeden přešlap za druhým.

Přešlap se může stát každému z nás. Je to normální a často nevyhnutelné. Tito lidé však dělají jedno uklouznutí za druhým. Když se objeví na obzoru, víte, že se něco stane. A nebude to nic dobrého. Je lepší si na ně dávat pozor a někdy se jim prostě vyhnout. Je to tak bezpečnější.

Beran

Jsou od přírody velmi impulzivní a mají problém ovládat své emoce. Obvykle nepřemýšlejí o tom, co říkají a dělají. Ani před skutečností, ani dokonce po ní. Navíc jsou Berani také egocentričtí a poměrně sobečtí lidé. Tato kombinace je řadí na na prvním místě našeho žebříčku nejméně taktních znamení.

Jednají zbrkle a bez rozmyslu a jsou zcela uzavřeni radám či návrhům druhých. Dělají věci vždy po svém a vždy pod vlivem emocí. Berani jsou známí tím, že vyvolávají hádky a ignorují pravidla. Nemají v úmyslu se nikomu přizpůsobovat ani se za nic omlouvat.

V závislosti na situaci berou lidi kolem sebe jako vzduch, nepřátele nebo jako nástroj k dosažení svého cíle a ani se to nijak zvlášť nesnaží skrývat. Indiskrétní otázky, nevlídné poznámky, komandování ostatních a dělání naschválů jsou jejich běžnými projevy chování. Samozřejmě by mohli všeho, co chtějí, dosáhnout jinými prostředky, ale na svém chování nevidí nic špatného.

Blíženci

Jsou mistry v přešlapech a nehodách. Jsou to chaotická, zapomnětlivá a velmi upřímná znamení. Nejednou a nejednou se jim stalo, že někoho neúmyslně zranili, znevážili nebo urazili. Stále na něco zapomínají, a pokud se jim podaří si na něco vzpomenout, určitě to pokazí.

Blíženci žijí ve svém vlastním světě a mají trochu jiné vnímání reality. Mají tendenci zlehčovat pravidla, protože nechápou jejich význam. Mohou přijít na svatbu v teplácích nebo koupit tchyni chryzantémy. Obvykle nemají špatné úmysly a nepředpokládají, že by svým chováním mohli někoho urazit.

Vyznačují se také určitou zlomyslností. Pokud někdo v restauraci vylije polévku nebo v kině rozsype popcorn, je to určitě Blíženec. A rozhodně budou tím posledním, komu to bude vadit. Ke svým přešlapům přistupují s lehkostí a nedělají si z nich legraci.

Ryby

Čím více se snaží, tím hůře se jim daří. Ryby jsou nesmírně citlivé, empatické a vždy berou ohled na pocity druhých lidí. Cítí potřebu pomáhat, ale bohužel ne vždy se to daří tak, jak by mělo. Chtějí konat dobro a výsledek je často opačný.

Mají tendenci dělat lidi šťastnými násilím a měřit jim vlastním metrem. Myslí si, že mají právo zasahovat do něčího života, pokud jedná v dobré věci. Bohužel tím obvykle vůbec nepomáhají, ale jen způsobují další zmatek. Příčinou jejich častých přešlapů je také naivita a důvěřivost. Nikdo se nestane obětí podvodníků a manipulátorů tak jako Ryby. Někdy do toho zatahují i ostatní, přesvědčeni, že dělají správnou věc a pomáhají.

Související články:

Tato znamení zvěrokruhu se rodí nešťastná. Osud jim neustále hází do cesty překážky

Které plemeno koček odpovídá vašemu znamení zvěrokruhu?