Blog

V Chorvatsku útočí agresivní hmyz. Lidé skončili v nemocnici, tohle mají na těle

41views

Slovinská skupina turistů, která se vydala na dovolenou na chorvatský ostrov Murter, zažila nepříjemné překvapení. Ubytovali se v přívěsu v místním kempu, ale už po několika dnech začali na svých tělech objevovat bolestivé a svědivé štípnutí.

Po dezinfekci přívěsu a důkladném vyprání veškerého oblečení se situace nezlepšila.

Jedním z prvních kroků, které turisté podnikli, bylo vystříkání přívěsu sprejem proti hmyzu a použití napařovací žehličky na ložní prádlo. Přesto však problémy přetrvávaly. Podivné bzučení, které slyšeli uvnitř přívěsu, jen přidávalo na jejich nepokoji.

Vzhledem k neustávajícím problémům se rozhodli navštívit nemocnici, kde jim předepsali antibiotika a antihistaminika.

Jedna z turistek dokonce kontaktovala svou lékařku na Slovinsku, která na základě fotografií uštknutí podezřívala, že by se mohlo jednat o písečnou mušku. Toto podezření však zatím nebylo oficiálně potvrzeno.

Podobné nepříjemnosti zažilo i několik dalších turistů, kteří se ve stejné oblasti nacházeli. Někteří z nich dokonce museli svoji dovolenou zkrátit. „Část noci jsem strávila na pohotovosti, kde mi podali nitrožilní léky. Skvrny jsou bolestivé, svědí a pálí. Cítím se vyčerpaná, jak fyzicky, tak psychicky,“ svěřila se jedna z turistek.

Leave a Response