Blog

Smíchejte dvě věci a nastříkejte na okna. Komáři a mouchy k vám nepřijdou

37views

 

Během teplých letních dnů rádi větráme své pokoje, abychom do nich vpustili čerstvý vzduch a – v závislosti na denní době – trochu slunce nebo chladu. Naneštěstí je to pozvánka pro hmyz.

Mouchy přilákané vůní jídla a komáry hledající potravu se touží dostat do domu. Tento hmyz je opravdu nepříjemný. Jak se jich účinně zbavit? Existuje jeden jednoduchý způsob.

Hmyz znepříjemňuje letní dny

Je obtížné představit si léto bez větrání domu. Ráno vpouštíme do místnosti první sluneční paprsky a večer toužíme po troše chladu po horkém dni. Bohužel spolu s čerstvým vzduchem se do domu dostávají i nezvaní hosté.

Přes den do místností, zejména do kuchyně, létají mouchy a večer se nejvíce aktivizují komáry. Přítomnost tohoto hmyzu je velmi nepříjemná, ale nemusíme se s ní smířit. Jak se zbavit hmyzu?

Na trhu jsou k dispozici různé odpuzovače hmyzu, pasti a také spreje proti mouchám, ale všechny tyto metody fungují až poté, co se hmyzu podaří zdomácnět. Lepší je bojovat proti výskytu škůdců jejich odpudením jednou provždy.

Jak účinně odpuzovat hmyz?

Nemusíme utrácet majlant za chemické repelenty proti hmyzu. Stačí sáhnout po jednoduchých, doma vyrobených výrobcích, které má každý po ruce. Nejprve však musíte vědět, co odpuzuje mouchy a komáry.

Tento nepříjemný hmyz má odpor zejména k silným pachům. Mimo jiné je odpudí silná vůně koření a vůně éterických olejů. Využijte této skutečnosti a připravte si domácí prostředek na odpuzování much a komárů.

Domácí repelent proti mouchám a komárům

Recept na domácí repelent je jednoduchý. Ve sklenici vody rozpusťte polévkovou lžíci mleté ​​skořice a přidejte několik kapek vanilkového oleje. Vše důkladně promíchejte a nalijte do láhve s rozprašovačem, přičemž tekutinu přeceďte přes velmi jemné sítko nebo gázu.

Připraveným roztokem postříkejte otvory, přes které se hmyz dostává do domu, tj. okenní rámy, rohy dveří a okapy. Tuto kapalinu můžeme nastříkat i na rostliny na parapetu, balkoně nebo terase, jakož i v zahradě. Vůně skořice a vanilky účinně odpuzuje hmyz a zbaví se ho jednou provždy.

Leave a Response