Blog

Rozdrťte ji v kuchyni a položte pod rostliny. Hlemýždi už nepřijdou.

40views

Slimáci a hlemýždi mohou na našich zahradách napáchat spoustu škod a jsou postrachem každého zahrádkáře. Tito nenápadní měkkýši obvykle útočí v noci a o jejich invazi svědčí díry vydlabané v listech a lepkavý sliz, který zůstává na rostlinách. Jak se těchto škůdců na zahradě zbavit? Pomůže vám přípravek z naší kuchyně.

Přírodní způsob, jak se zbavit slimáků na zahradě. Škůdci v panice prchají

Přestože je v obchodech k dostání celá řada slimáků chemické přípravky proti slimákům, které však mohou mít nepříznivý vliv na naši zeleninu a květiny. Naštěstí existují přírodní způsoby, které rostliny nejen chrání, ale jsou také levné, šetrné k životnímu prostředí a především účinné.

Jedním z nejjednodušších domácích prostředků, jak se zbavit slimáků, je použití tzv. vaječné skořápky. Jejich rozsypáním kolem rostlin můžeme vytvořit jakousi obrannou linii, která zabrání přístupu škůdců k našim plodinám. Klíčem k účinnosti této metody je pravidelné doplňování a zajištění toho, aby „linie pletiv“ byla souvislá a bez mezer, kterými by se slimáci mohli dostat dovnitř. Ostré hrany rozbitých ulit jsou pro ně nepřekonatelnou překážkou, která je účinně odrazuje od další migrace k rostlinám.

Jak používáte vaječné skořápky na zahradě? Je to velmi jednoduché

Použití vaječných skořápek na zahradě je velmi jednoduché. Po uvaření vajec stačí skořápky uskladnit, důkladně vysušit a poté rozdrtit na malé kousky. Tento materiál se pak hustě rozprostře kolem nejvíce ohrožených rostlin. napadení slimáky.

Vrstvu skořápek je důležité pravidelně doplňovat, nejlépe každý týden, protože skořápky se časem přirozeně rozkládají a klesají do půdy. Někdy mohou odplavit také Déšť, proto se vyplatí po každém dešti vrstvu pláště doplnit.

Odrazují slimáky a poskytují rostlinám potravu. Vaječné skořápky ocení každý zahrádkář.

Vaječné skořápky jsou nejen účinnou zbraní proti slimákům a plžům, ale také vynikajícím hnojivo, která mohou výrazně zlepšit stav půdy. Po smíchání s půdou postupně uvolňují do půdy cenné živiny, zejména vápník, který je nezbytný pro udržení správného pH půdy.

Půda s příliš nízkým pH se může stát pro mnohé rostliny nepřátelskou a přestanou se správně vyvíjet. Pravidelné hnojení vaječnými skořápkami umožňuje přirozeně neutralizovat kyselost půdy, což podporuje lepší růst rostlin. V konečném důsledku to znamená kvalitnější úrodu a zdravější zahradu.

Leave a Response