Blog

Neobvyklý trik: takhle snadno zaplašíte vosy

Wasps are building their nest
41views

Vosy přitahuje mnoho různých produktů. Pomocí jednoduchého triku však můžete nezvané návštěvníky snadno odradit.

Vosy jsou jedním z nejčastějších nezvaných hostů letních pikniků a grilování. Tento hmyz lákají především sladké pokrmy, maso a klobásy.

Láká je také pestré oblečení, vůně parfémů či krémů nebo ovocné stromy na zahradě. Zde jsme shrnuli, jak se nejlépe zachovat, když vás navštíví agresivní vosa.

Přestože jsou vosy často obtěžující, jsou chráněné a podle spolkového zákona o ochraně přírody je nelze bezdůvodně chytat, zraňovat nebo zabíjet a jejich hnízda nelze bezdůvodně poškozovat nebo ničit. V závislosti na spolkové zemi a druhu vosy může být přestupek potrestán pokutou až 65 000 EUR .

Jak se zbavit vos

 

Lze je však jemně odehnat i pomocí komerčně dostupných vosích repelentů nebo různých triků, například vysazením bazalky. Tyto a další osvědčené tipy, které stojí za vyzkoušení, najdete zde.

Jedním z účinných, ale málo známých způsobů, jak vosy snadno odpudit, je neobvyklé použití papírových sáčků.

Odpuzování vos pomocí papírových sáčků – zde je návod, jak na to.

Abyste se hmyzu zbavili, stačí zmačkat a vytvarovat nahnědlý nebo našedlý papírový sáček do podoby takzvaného repelentu proti vosám a umístit jej na vhodné místo, například na a kolem zasažených míst k sezení a stolování. K tomuto účelu se hodí například hnědé pytle na organický odpad.

Tato papírová struktura se podobá struktuře cizího vosího hnízda a signalizuje, že v dané oblasti se již nachází další roj, který má vosy odehnat. Včasné připevnění atrapy může také zabránit zvířatům ve stavbě hnízda v blízkosti zahrady nebo domu.

Kombinace několika triků

Pokud jsou vosí návštěvy obzvlášť vytrvalé, můžete také zkusit zkombinovat několik metod a domácích prostředků . Například kromě papírového sáčku můžete kolem jídelny rozmístit také plátky citronu. Zvířata lze také rozptýlit a odvést jejich pozornost tím, že do větší vzdálenosti umístíte nakrájené sladké ovoce, například hroznové víno.

 

 

Leave a Response