Blog

Lidé si začínají plnit své skříně toaletním papírem. Je to zajímavý nápad

41views

 

Kdo by nemiloval chvíle, kdy otevře skříň a line se z něj příjemná vůně. A to, jak nám voní skříň, se samozřejmě odráží i na našem oblečení. Pokud mu dopřejeme zatuchlý zápach, bude tak vonět i oblečení, které z něj vyndáme.

Pojďme zjistit, jak co nejjednodušeji docílit voňavého šatníku.

Toaletní papír, skořice a levandule

Pořiďte si malé mušelínové sáčky a naplňte je sušenou levandulí nebo vašimi oblíbenými bylinkami. Pak je jednoduše zavěste do skříně. Levandule nejen osvěží váš šatník, ale spolehlivě odpuzuje všechny moly.

Použít však můžete i heřmánek, rozmarýn nebo muškátový oříšek. Do sáčků můžete nastrouhat i tuhá mýdla. Můžete také použít mýdla, která jsou příliš malá na mytí.

Použijte toaletní papír. A esenciální oleje a tyčinky skořice. Z papíru odvineme asi 20 cm dlouhé proužky a potřeme je vybraným vonným olejem. Srolujte je a ke každému přivažte 1 tyčinku skořice. Umístěte tyto vonné rolky do skříní a komod.

Použijte vanilku i pomerančovou kůru

Vanilkovým extraktem můžete postříkat i ruličky od toaletního papíru. Vanilka vydrží voňavá ve vzduchu poměrně dlouho.

Vonné papírky můžete umístit i do skříní a mezi ložní prádlo. Ty se používají k provonění prádla v sušičkách. Koupíte je v každé drogerii.

Vzorky parfémů, které jste nasbírali v různých časopisech nebo jako dárek při nákupu v parfumerii, nevyhazujte. Opět je nastříkejte na toaletní papír nebo vatový tampon a dejte do skříně.

Osvěžovač skříně a komody si můžete vyrobit sami. Smíchejte vodu s esenciálními oleji ve spreji a dobře protřepejte. Vyčistěte skříň, otřete ji a poté vnitřek nastříkejte vůní. Tuto pomůcku se vyplatí využít i v případě, že měníte zimní šatník za letní nebo naopak. Oblečení, které bylo do té doby uloženo v úložném prostoru, bude vonět příjemně a svěže.

Skořice a pomerančová kůra spolehlivě vyženou z vašich šatníků jakoukoli zatuchlost. Osušte slupku z ovoce, přidejte tyčinky skořice a vložte je do mušelínových sáčků nebo malých nádob kolem skříně. Váš šatník bude nádherně vonět prakticky bez nákladů.

Absorbujte pachy kávou nebo sodou

Můžete použít i kávovou sedlinu. Jeho aroma nejen příjemně provoní místnost, ale dokáže pohltit i veškerou vzdušnou vlhkost. Předejdete tak i zatuchlému zápachu ve skříni a případné tvorbě plísní, pokud v domácnosti bojujete s nežádoucí vlhkostí.

Jedlá soda však dokáže pohltit i případné nežádoucí pachy. Stačí jej vložit do malé krabičky a umístit do zadní části skříně.

Leave a Response