Blog

Lidé dávají toaletní papír do skříně. Trik zachraňuje domácnosti

34views

Mnoho lidí má velmi nepříjemný problém s tím, že jejich skříně jsou velmi zatuchlé, což pak ovlivňuje obsah, který v nich skladujete. Nejčastěji jde o oblečení a nikdo nechce nosit ošklivé svrchní oblečení.

Toaletní papír funguje skvěle

Dosáhnout krásně voňavého šatníku je poměrně snadné. O své tipy se s námi podělila paní Libuša, která od své tchyně získala mnoho poznatků. Zaujalo ji například, že tato zkušená žena má ve skříních toaletní papír. Jak uvidíme o pár řádků později, má to velmi dobrý důvod.

Skvělým způsobem, jak osvěžit staré skříně, jsou například mušelínové sáčky, které můžete dle libosti naplnit levandulí nebo jinými voňavými bylinkami. Výhodou levandule je, že nejen hezky voní, ale také odpuzuje šatní moly. Každopádně můžete použít i rozmarýn, muškátový oříšek nebo heřmánek. Alternativou je nastrouhat mýdlo, které vám příjemně voní. Ideálně takové, které jsou již příliš malé na to, aby se daly použít na ruční mytí.

A nyní se dostáváme k onomu toaletnímu papíru, který navíc dokáže dodat příjemnou vůni vašim skříňkám. Z papíru vyválejte asi 20 cm dlouhé pruhy a potřete je esenciálním olejem. Poté je srolujte do malého válečku a do každého přidejte kousek skořice. Tyto krémy pak umístěte do skříněk nebo komod.

Pomůže i káva

Jak je vidět z výše uvedeného, ​​fantazii se meze rozhodně nekladou. Roličky od toaletního papíru můžete navonět i jinak. Třeba tak, že je postříkáte vanilkovým extraktem, který dlouho vydrží.

A nevyhazujte ani vzorky parfémů nebo zbytky vůní. Můžete je použít tak, že je nastříkáte na toaletní papír a vrátíte je zpět do skříněk.

Je také dobré vědět, že pomocí kávové sedliny můžete absorbovat nepříjemné pachy. Zároveň absorbuje vlhkost ze vzduchu, což zabraňuje šíření zatuchlých pachů. K tomuto účelu se velmi dobře hodí i skořice a pomerančová kůra.

Leave a Response