Horoskop

Krtci se už na zahradě neobjeví. Zkuste dědečkovský trik

40views

Nikdo nechce mít na zahradě krtka. V pohádce je roztomilý, ale hromady ho na našem pozemku rozhodně nechceme. Jak donutit krtka, aby se z vaší zahrady odstěhoval?

Zlatá motyka?

Mí dědové mívali krtčí motyku. Je to poměrně časově náročná metoda a poněkud drastická. Podívejme se, co krtky odpuzuje.

Domácí mazlíčci

Pokud pravidelně pouštíte na zahradu svého psa nebo kočku, je dost pravděpodobné, že se o krtka bez práce postaráte.

Rostliny

Krtci mají velmi citlivý čich a některé rostliny jim nevoní. Zkuste si je vysadit na zahradě a uvidíte, zda slavíte úspěch. Co je to za rostliny? Květ černého bezu, černého bezu, komonice, brusinky nebo řepky. Říká, že nemá rád narcisy a zeleninu jako cibule a česnek.

Tráva

Hnojte trávník hnojivem speciálně navrženým pro boj proti krtkům. A kosti pravidelně. Krtci nemají rádi kratší trávu a vibrace a zvuky, které sekačka vydává, jsou nepříjemné. Raději vyklidí pole.

Repelenty

V obchodě si můžete koupit tekuté nebo práškové repelenty, které nalijete nebo nasypete do díry pro krtky. Zápach se bude šířit norami a zažene krtka. Ale krtka to nezabije. Humánním způsobem.

Speciální koktejl

A pokud chcete zkusit babské rady, smíchejte syrovátku a podmáslí a směs nalijte do krtka. Voňavý koktejl nedovolí, aby krtek zůstal. Sbalí si kufry a odchází dělat hromady jinam.

Několik zajímavých faktů o krtcích

  • Krtek není slepý. Nevidí moc dobře, ale vidí málo.
  • Krtek může čichat každou nosní dírkou zvlášť.
  • Krtek žije přibližně 6 let.
  • Krtek není hlodavec (i když tak vypadá), ale hmyzožravec.
  • Jeden krtek se může pohybovat na ploše až 27 000metrů čtverečních.
  • Krtek může kopat rychlostí až 5 mil za hodinu.

Leave a Response