Blog

Jednoduše smíchejte kolu a mýdlo. Doma si vytvoříte špičkový výrobek

37views

Při úklidu našich domovů se často setkáváme s odolnými skvrnami, které se zdají být téměř nemožné odstranit. Když tradiční čisticí prostředky nezabírají, je možná na čase vyzkoušet něco jiného. Překvapivá kombinace dvou běžně dostupných ingrediencí vám může pomoci zbavit se i těch nejodolnějších skvrn.

Věděli jste, že cola je již dlouho považována za účinný odstraňovač skvrn? A teď si představte, že se její účinnost zvýší přidáním obyčejného mýdla. Tato kombinace vás možná překvapí svou schopností poradit si se skvrnami, které byste jinak museli odstraňovat s velkým úsilím. Jak si ale takový čisticí prostředek vyrobit doma?

Smíchejte kolu s nastrouhaným mýdlem rozpuštěným v horké vodě a získáte tekutinu, která je vhodná k ošetření různých povrchů. Tuto směs stačí nalít do rozprašovače a získáte hotový účinný čisticí prostředek, který vás nezaskočí ani ty nejodolnější skvrny.

Kde a kdy tento domácí zázrak použít?

Tato domácí čisticí směs se může hodit zejména při úklidu koupelny. Pokud vás trápí vodní kámen v záchodové míse nebo umyvadle, nastříkejte připravenou směs na postižené místo, přikryjte papírovou utěrkou a nechte působit asi půl hodiny. Po uplynutí této doby papír odstraňte, místo znovu postříkejte a vyčistěte zubním kartáčkem. Vodní kámen zmizí bez větší námahy.

Tento čisticí prostředek může být stejně účinný při odstraňování připálenin z pánví nebo roštů trouby. Tato jednoduchá metoda vás ušetří zdlouhavého čištění a ušetří vám čas i nervy.

Vyzkoušejte tento neobvyklý trik a přesvědčte se sami, jak je účinný!

Leave a Response