V astrologii je novoluní ve znamení Lva obdobím, které může mít na náš život specifický vliv související s charakteristikou a symbolikou znamení Lva. Již na začátku srpna nás čeká tato astrologická podívaná plná emocí. Co tato fáze Luny znamená ve světě spirituality a jak se na ni připravit?

Novoluní je stejně silné jako úplněk. Kdy nastane Novoluní v srpnu 2024?

Po staletí měly různé fáze Měsíce velký význam pro spiritualitu lidí. Podle nich lidé nejen obdělávali půdu, ale také se duchovně ladili s rytmem Matky Země.

Předpokládá se, že Měsíc, stejně jako planety v naší sluneční soustavě, ovlivňují naše chování a mohou měnit běh událostí v různých oblastech našeho života.

Úplněk je nejdůležitější událostí v celém lunárním kalendáři, ale důležité je i novoluní. Je to okamžik, kdy jsou Slunce a Měsíc v konjunkci, což znamená, že se nacházejí na stejném místě na obloze a začínají nový lunární cyklus. Je to symbolický začátek něčeho nového v našem životě.

V srpnu bude novoluní na obloze 4. srpna 2024 ve 13:14 hodin. V té době bude ve znamení Lva, což také není bezvýznamné.

Síla Lva není zanedbatelná. Připravte se na novoluní ve Lvu

Lev je znamení, jemuž vládne živel ohně, který zase řídí kreativitu, tvořivost a sebevyjádření. Novoluní ve Lvu může být ideální dobou pro zahájení nových uměleckých projektů, realizaci nápadů nebo objevování svých talentů.

Toto znamení zvěrokruhu je známé svým sebevědomím a hrdostí. Novoluní v tomto znamení může přinést posílení sebevědomí, povzbudit vás k odvážným krokům a postavit se výzvám.

Lev také vládne srdci a romantice. Novoluní ve Lvu vás může inspirovat k navazování bližších vztahů, projevům náklonnosti a romantickým gestům a také k tomu, abyste věnovali pozornost svým vlastním citovým potřebám. Jako znamení spojované s vůdcovstvím vás Lev vybízí k tomu, abyste vykročili vpřed a převzali iniciativu. Novoluní ve Lvu může podpořit rozvoj vůdčích schopností a projevů.

Lev je také spojován se zábavou, radostí a oslavou života. Toto období může být prospěšné pro plánování společenských akcí, užívání si života a hledání radosti v každodenních okamžicích.

Související články:

Rok 2025 bude pro toto znamení bohatý na události. Proroctví hovoří o velkých penězích

Klíčová astrologická data pro druhou polovinu roku 2024: jedná se o přelomové dny