Mnoho lidí tvrdí, že už jen to, že mají zahradu, jim přináší štěstí, spokojenost a pocit naplnění. Co byste řekli na to, že radost může být ještě větší, když vysadíte konkrétní rostliny? Níže najdete seznam těch, o nichž se věří, že přitahují prosperitu a peníze.

Rostliny v zahradě, které přinášejí štěstí

Levandule

Levandule je nejen krásná a voňavá rostlina, ale také se věří, že přináší štěstí. V mnoha kulturách se věřilo, že její vůně zahání zlé duchy a přitahuje pozitivní energii, a dokonce zabraňuje hádkám. Kromě toho se levandule používá v přírodní medicíně ke zmírnění stresu a zlepšení spánku – pro dobré zdraví. Ale pozor: zvadlá levandule je špatným znamením. Znamená smůlu.

Rozmarýn

Rozmarýn je odedávna považován za ochrannou rostlinu, která přináší štěstí a odvádí zlé energie. Ve starověkém Řecku a Římě se používal jako symbol paměti a věrnosti a ve středověké Evropě se věřilo, že větvičky rozmarýnu chrání před zlými duchy. Ne nadarmo ho řečtí učenci nosili ve vlasech. Věřili, že jim to pomůže získat znalosti a snadněji si zapamatovat informace. Římané používali rozmarýn jako příchuť do vína pro teplo a klid domova.

Rostliny v domácnosti, které přinášejí štěstí a peníze

Bambus pro štěstí (Dracaena sanderiana)

Bambus štěstí, známý také jako Lucky Bamboo, je v kultuře feng-šuej oblíbenou rostlinou, která se kupuje na přivítání čínského nového roku. Ačkoli se nejedná o pravý bambus, věří se, že přináší štěstí, bohatství a pozitivní energii. Věřilo se, že jeho přítomnost v domě nebo na zahradě zajistí zdraví a životní harmonii. Svůj význam má i počet bambusových stonků – například dva stonky symbolizují lásku, tři štěstí, pět zdraví a osm bohatství.

Vajíčkovec tučnolistý (Crassula ovata)

Listovec vejčitý, známý také jako strom peněz, je jedním z nejznámějších symbolů bohatství. V čínské kultuře se tato rostlina často umisťuje do domácností a kanceláří, aby přitahovala finanční štěstí. Masité kulaté listy připomínají mince a symbolizují hojnost a prosperitu.

Penízovka (Pilea peperomioides)

Pilea, známá také jako Pancake plant nebo Money plant, je čínská rostlina na peníze, která podle pověsti přitahuje bohatství. Její charakteristické kulaté listy připomínají mince, které v čínské kultuře symbolizují hojnost a prosperitu. Pilea je nenáročná rostlina, která dobře roste v interiéru i exteriéru.

Která rostlina chrání domov a přitahuje prosperitu?

Aloe vera

Aloe vera je rostlina známá svými léčivými účinky, ale v mnoha kulturách je považována také za ochrannou rostlinu. Věří se, že aloe vera zasazená v květináči nebo na zahradě chrání před zlými energiemi a přináší štěstí. Její schopnost čistit vzduch a zmírňovat popáleniny a další kožní onemocnění ji činí cennou pro její pečující, zdravotní a symbolické vlastnosti.

Bazalka

Bazalka je nejen oblíbenou kulinářskou bylinou, ale také rostlinou, která podle tradice přináší prosperitu a ochranu. V některých kulturách se věřilo, že bazalka zasazená před domem jej ochrání před zlými duchy a negativní energií. Její intenzivní vůně odpuzuje hmyz, což je další výhodou při ochraně domu. Zajímavé je, že je také považována za afrodiziakum, které povzbuzuje vášeň ve vztazích.

Růže

Růže je symbolem lásky, krásy a ochrany. Mnoho kultur věří, že růže vysazené v zahradě přitahují lásku a štěstí a chrání před negativními vlivy. Každá barva růže má svůj vlastní význam – například červené růže symbolizují lásku a vášeň, bílé růže čistotu a nevinnost a růžové růže půvab a radost.

Nevysazujte je na zahradě – hrozí nebezpečí neštěstí.

Existují také rostliny, o kterých se říká, že navzdory svým vlastnostem – krásnému vzhledu, vůni, a dokonce léčivé síle – přinášejí smůlu. Taková pověst koluje kolem oblíbeného ibišku čínského nebo čínské růže. Totéž platí o africké fialce, známé jako květina energetického upíra. Tato rostlina umístěná v ložnici působí jako upír, vysává ze spících lidí životní energii a způsobuje jim bolesti hlavy nebo závratě. Může nás skutečně připravit o vitalitu a životní energii? Pravděpodobně je to jen pověra.

Související články:

Znamení zvěrokruhu, která se k sobě hodí. Zjistěte, s kým vytvoříte harmonický vztah

Srpen plný lásky a úspěchu. Tato tři znamení zvěrokruhu čeká obzvlášť příjemné období.