Srpen je měsícem, který bude letos ve znamení retrográdního Merkura. Bude mít velký vliv na naše rozhodnutí a bude plný úzkosti, narušení vztahů a celkového chaosu. Která znamení zvěrokruhu budou mít náročný měsíc a musí se mít na pozoru?

Beran

Posledních několik týdnů bylo pro Berany velmi rušných, ale toto odvážné a podnikavé znamení zvěrokruhu se nehodlá zastavit a nadále využívá každé příležitosti, která se mu naskytne. Dá se říci, že Beran je nyní všude najednou, a přestože se zdá, že se nedokáže rozdělit, mnoho lidí má dojem, že se mu ten zázrak přece jen podařil. Beran se pouští do mnoha projektů najednou, ale daří se mu je úspěšně dokončit a štěstí a úspěch ho pohánějí k tomu, aby jich dělal ještě víc.

Bohužel období mezi 6. a 29. srpnem pro něj bude mimořádně náročné. Retrográdní Merkur, který účinně zasahuje do komunikace, může tomuto znamení zvěrokruhu přinést mnoho potíží. Lidé, s nimiž spolupracuje a kteří ho obklopují, mohou mít neupřímné úmysly a chtít Berana, který ukolébán úspěchem může polevit v ostražitosti, využít nebo podvést. Beran si proto musí dávat pozor na sliby, které mu dávají druzí lidé, analyzovat každý návrh a pečlivě číst smlouvy, zejména to, co je přidáno někde dole drobným písmem.

Blíženci

Blíženci jsou energické a vitální znamení zvěrokruhu, které miluje výzvy, dobrodružství a využívá každou příležitost. Blíženci jsou rádi v centru dění, mají velkou potřebu uznání a velmi touží po komplimentech a ocenění. Blíženci věří sami sobě a svým schopnostem, proto se rychle rozhodují, což se bohužel někdy ukáže jako příliš ukvapené. Retrográdní Merkur, který začne 6. srpna a potrvá téměř do konce měsíce, bude Blížence nabádat k lehkovážnému přístupu k mnoha záležitostem, což je může přivést do problémů. Blíženci budou se musí naučit pokoře a dělat moudřejší a promyšlenější rozhodnutí. Spontánnost má své kouzlo, ale v běžném životě se vyplatí stát nohama pevně na zemi.

Kozoroh

Kozoroh je opatrné, analytické a pracovité znamení zvěrokruhu, které, pokud chce, může dosáhnout doslova jakéhokoli cíle. Kozoroh odmítá vše, co by mu mohlo stát v cestě k úspěchu, a v posledních měsících se silně otevírá novým perspektivám a příležitostem.

Bohužel okolí Kozoroha může vidět mnoho věcí ve zcela jiném světle. Ambice a touha dosahovat stále nových výšin mohou být spolupracovníkům tohoto znamení zvěrokruhu nepříjemné a ti odvážnější budou Kozorohovo počínání dokonce hlasitě kritizovat. Pokud chce být Kozoroh vyslyšen, musí se vzdát pragmatismu a apelovat na sny a touhy ostatních lidí. Jen tak je může strhnout na svou stranu.