Podle numerologie obsahuje každé číslo skryté poselství. Některá hovoří o štěstí a prosperitě, jiná o duchovní rovnováze, další o vztazích s blízkými. Podle čínské numerologie existují čtyři čísla zodpovědná za štěstí a prosperitu. Lidé, kteří je mají v datu narození, se mohou považovat za šťastné. Zde jsou tato výjimečná čísla.

Numerologie – ačkoli je považována za pseudovědu, je v některých kulturách stále velmi populární. Někteří lidé přisuzují jednotlivým číslům specifické vlastnosti a věří například, že život pod určitým číslem může přinést štěstí nebo smůlu.. Někteří lidé se však snaží z čísel vyčíst svou budoucnost, například také pomocí data narození.

Existuje čínská numerologie?

Také v čínské numerologii nejsou čísla jen matematickými symboly. Mají hluboký kulturní a duchovní význam. Čínská numerologie je také známá jako „čísla Lo Shu“. Jeden z nejstarších numerologických systémů na světě má svůj původ ve staré Číně. Podle tradice má každé číslo svůj význam a ovlivňuje život člověka.

V Číně někteří lidé stále věří, že je důležitý bankovní účet, patro budovy, telefonní číslo nebo adresa bydliště. Některá čísla přinášejí smůlu, zatímco jiná jsou považována za šťastná. Toto jsou čísla, která podle Číňanů přinášejí prosperitu a štěstí.

Za obzvlášť šťastná jsou považována čísla 2, 6, 8 a 9.

Dvě, tj. společenství

Číslo dvě v čínské numerologii symbolizuje společenství. Znamená prosperitu, snadné dosažení zamýšlených cílů a kariéru.. Toto číslo je také spojováno s partnerstvím a podporou.

Šestka přitahuje bohatství

Číslo šest má mít vlastnosti, které přitahují bohatství a hmotné statky. Je také dobrým znamením, pokud jde o odstraňování překážek, které se objevují na cestě k vašemu cíli. Souvisí se slovy „plynout“, „proudit“, díky čemuž má to, co zamýšlíme, šťastný konec.

Osmička znamená úspěch a prosperitu

Osmička je především peníze, úspěch, prosperita, blahobyt, ale také obrácené znamení nekonečna. Toto číslo má především působit jako magnet na profesní úspěch a s ním spojené materiální výhody. Je považováno za velmi šťastné číslo. Tvar osmičky je symetrický, což navíc zaručuje harmonii a rovnováhu. Ne nadarmo je považováno za oblíbené číslo lidí působících v podnikání. Těmto lidem také záleží na tom, aby se osmička objevovala v adrese firmy, cenách nabízených výrobků nebo nemovitostí. Někdy se dokonce stává, že se toto číslo objeví v názvu firmy nebo podniku.

Číslo devět jako symbol jednoty

Devítka je také považována za šťastné číslo, které je symbolem jednoty Země a Nebe. Číslo má pomoci přitáhnout prosperující život a uznání v okolí. Ale to není všechno, devítka je přece největší jednotné číslo. To způsobuje, že jsou jí připisovány další magické vlastnosti. Je to také symbolem věčné lásky.

Mezi šťastná čísla patří trojka, které symbolizuje zrození a život, a osmnáct, jediné dvojciferné číslo, které přináší prosperitu.

Související články:

Věří ve spravedlnost a chce změnit svět k lepšímu. To je jedinečné znamení

Tato čtyři znamení zvěrokruhu jsou v reálném životě princeznami. Život s nimi může překvapit